Geçici Kur'an Kursu öğreticileri seslerini duyurmaya çalışıyor:  MEZARDA KADRO İSTEMİYORUZ

Geçici Kur'an Kursu öğreticileri seslerini duyurmaya çalışıyor: MEZARDA KADRO İSTEMİYORUZ

Sayıları yirmi bine yaklaşan Fahri Öğreticiler, Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil olmak üzere birçok yetkilinin kendilerine verdiği kadro sözünün yerine getirilmesi için seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

24 Haziran öncesinde bir platform kurarak bir araya gelen fahri öğreticiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşeri Başkanı Ali Erbaş'tan  kadro istediler. Seçim öncesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile görüşme talep eden Fahri Öğreticiler seslerini duyurmak için her gün farklı yollar deniyor. 24 Haziran'da yeni sisteme büyük destek verdiklerini de hatırlatan Fahriler, 'şimdi adım atma sırası yetkililerde, mezarda mı kadro alacağız' şeklinde konuştular.

fahri-oge.jpg

ÇIKARILMA KORKUMUZ VAR

Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri, yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini anlatırken “Kutlu vazifelerinin ecrini Allah’tan bekleyen Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri, 800 lira gibi cüz’i bir ücretle çalışmaktadırlar. Her ay tam gün çalışmamıza rağmen sigortalarımız 10 gün olarak yatırılıyor. Her an işimize son verilecek olmanın korkusunu ve üzüntüsünü çekerek işlerimize gidiyoruz” ifadelerini kullandılar.  

 

KADROLULARLA AYNI İŞİ YAPIYORUZ

Geçici Kur’an Kursu öğreticilerinin,kadrolularla aynı işi yaptıklarını da hatırlatan Fahri Öğreticiler “Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticileri ile aynı işi yapmamıza rağmen kadrolulara verilen sosyal ve ekonomik hiçbir hakka sahip olmayan Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri olarak bizler, maruz kaldığımız mağduriyetin giderilmesini ve hak ettiğimiz kadro müjdesinin artık verilmesini istiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istediler.

gecici-kuran-kursu.jpg

24 Haziran öncesinde hükümet birçok konuda önemli adımlar atarken Geçici Kur’an Kursu öğreticilerinin kadro ve sosyal hakları ile ilgili çalışma beklediklerini de hatırlatan Fahri Öğreticiler yılmadan seslerini duyurmaya çalışıyor.  Aynı mücadeleyi veren İlahiyat Ön Lisans Öğrencilerine sınavsız İlitam’a geçiş hakkı verilmesi sonrasında ümitlenen Şimdi ise Fahri ve Vekiller de aynı müjdeyi bekliyorlar. Seslerini duyurabilme adına her mecrayı etkin bir biçimde kullanan görevliler Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kapısını çalacaklar. Konu ile ilgili ise yetkililerin konu ile ilgili taleplerine binaen çalışma yapabilecekleri bilgisi de fahrileri sevirmesine karşın olumlu bir sonuç almadan taleplerini dile getirmeye çalışacakları da öğrenildi. Servet R. Çolak-Memleket