"Gece Kartalları" güven veriyor

"Gece Kartalları" güven veriyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde geçen yıl göreve başlayan ve "Gece Kartalları" adı verilen 873 bekçi, 39 ilçedeki mahallelerde başarıyla çalışmaya devam ediyor- İstanbul'da narkotik, hırsızlık, sahtecilik, gasp ve benzeri 3 bin 504 olaya müdahale ed

İSTANBUL (AA) - ARİF YAKICI - İstanbul'da geçen yıl göreve başlayan ve "Gece Kartalları" adı verilen 873 bekçi, şüpheli 53 bin 480 kişi, 46 bin 382 araç, 8 bin 76 motosiklet sorgulamasını yaparken, 817 aranan kişi ve bin 809 asker kaçağını yakaladı.

İçişleri Bakanlığı öncülüğünde mahallelerde güvenliğin sağlanması amacıyla geçen yıl yeniden hayata geçirilen bekçilik sistemi, başarılı bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev alan 873 bekçi, teorik ve uygulamalı eğitimden geçti. Bekçiler, özel hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri eğitimi aldı.

İstanbul'un 39 ilçesinde 873 çarşı ve mahallede güneşin batışından doğuşuna kadar devriye görevini yerine getiren bekçilere, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

- Bekçilerden başarılı performans

İstanbul'da görev yapan 873 bekçinin yaklaşık 5,5 ay gibi kısa bir sürede gösterdikleri başarılı performans da dikkatlerden kaçmadı.

Gece çalıştıkları için "Gece Kartalları" adı verilen bekçiler, şüpheli 53 bin 480 kişi, 46 bin 382 araç, 8 bin 76 motosiklet sorgulamasını yaparken, 817 aranan kişi ve bin 809 asker kaçağının yakalanmasını sağladı.

Göreve başladıkları 14 Ağustos 2017'den bu yana narkotik, asayiş, gasp gibi 3 bin 504 olaya müdahale eden bekçiler, 82 ruhsatsız silah, 4 kuru sıkıdan bozma silah ve 89 kuru sıkı tabanca ele geçirdi. Bekçiler, hacizli ve çalıntı 33 araç ile 31 motosiklet, 4 aranan aracın bulunmasını sağladı.

- "Gece Kartallarını, İstanbullular benimsedi"

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte önemli görevler ifa eden bekçilerin gece nöbet tuttukları mahallelerde güvenilir görüldüklerini söyledi.

Geçen yıl göreve başlayan bekçilerin İstanbullular tarafından benimsendiğini aktaran Çalışkan, bu yeni kadronun polis teşkilatına da olumlu katkı sağladığını, sistemin İstanbul'da oturtulmasıyla ülke genelinde de daha iyi yürüyeceğine inandığını, bekçilik konusunda İstanbul'un lokomotif görevini üstlendiğini kaydetti.

"Gece Kartalları" adını verdikleri bekçilerin mahalle sakinlerinin güvenini kazandığını ve kendilerini sevdirdiğini vurgulayan Çalışkan, ilerleyen dönemde bekçi sayısının arttırılacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :