GE ve Fina Enerji'den rüzgar enerjisinde iş birliği

GE ve Fina Enerji'den rüzgar enerjisinde iş birliği

GE ile Fina Enerji, Türkiye'deki 8 rüzgar enerjisi projesine 410 megavatlık güç sağlamak için mutabakat anlaşması imzaladı

İSTANBUL (AA) - GE ile Fina Enerji arasında Türkiye'deki potansiyel 8 rüzgar enerjisi projesine 410 megavatlık güç sağlamak için mutabakat anlaşması imzalandığı bildirildi.

GE'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin rüzgar enerjisindeki 20 bin megavatlık kapasite ve toplam enerji ihtiyacının yüzde 30'unun yenilenebilir kaynaklardan karşılanması yönündeki hedefe ulaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla Fina Enerji ile iş birliğine gidildiği belirtildi.

Bu kapsamda yapılan anlaşmanın imza törenine, GE Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi John Flannery ile Fina Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin'in katıldığı ifade edilen açıklamada, rüzgar enerjisi santrallerinin 2019 ve 2020'de ticari olarak faaliyete başlamasının öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özyeğin, "Fina Enerji olarak, ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu anlaşmaya imza atmaktan gurur duyuyoruz. 2007'den itibaren hız kesmeden ve hedeflerimizi her geçen gün büyüterek yatırımlarımıza devam etmekteyiz. GE ile imzaladığımız anlaşmalar ile rüzgar enerjisi alanında halihazırda 336 megavat olan kurulu gücümüzü önümüzdeki 2 yıl içinde 761 megavata çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Dr. Manar Al Moneef de Türkiye’de yenilenebilir enerji hedeflerini desteklemenin yanı sıra GE olarak yerel üretim ve istihdamın geliştirilmesi için de çaba sarfettiklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :