Gazze'ye saldırılar nedeniyle şenlikler iptal edildi

Gazze'ye saldırılar nedeniyle şenlikler iptal edildi

Gümüşhane'de yapılması planlanan "5. Şiran Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali" ile "Ulukale Yayla Şenliği" İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle iptal edildi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de yapılması planlanan  "5. Şiran Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali" ile "Ulukale Yayla Şenliği"nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek ve saldırıda ölen Filistinlileri anmak amacıyla iptal edildiği bildirildi.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sebebiyle Bakanlar Kurulu tarafından Türkiye’de üç günlük yas ilan edildiğini, kendilerinin de bu acıya duyarsız kalamayacaklarını ifade etti.

Filistinlilerin acılarını paylaşmanın da görevleri arasında olduğunu söyleyen Altıparmak, şöyle konuştu:

"Filistinli kardeşlerimizin çektiği acılar karşısında zalime tepkimizi koymak, mazluma ise destek vermek bizim en öncelikli vazifelerimizdendir. Şiran Belediye Başkanlığı ve Festival Komitesi olarak kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı göstermek adına 1-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlemeyi planladığımız Şiran 5. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivalini iptal ettik. Hemşehrilerimizin bu kararı anlayışla karşılayacakları noktasında şüphemiz bulunmamaktadır."

Birleşen Altın Köyler Derneği Başkanı Engin Çelik de 29 Temmuz’da gerçekleştirecekleri Ulukale Yayla Şenliği’ni Gazze'ye yönelik saldırılar dolayısıyla iptal ettiklerini, 31 Temmuz’da Gazze'de hayatını kaybedenler için mevlit okutacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı