Gazzeli kanser hastaları Ankara'ya getirildi

İsrail saldırıları sebebiyle Gazze Şeridi'nde kanser tedavisine devam edemeyen 27 hasta, Türkiye'ye getirilerek acil tedaviye alındı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar sonucunda kanser tedavilerine devam edemeyen 27 hasta, Türkiye'nin insani diplomasi çabalarıyla Ankara'ya getirildi. Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan kalkan uçak, acil tedavi ihtiyacı olan hastaları taşıyarak gece saat 01.00'da Ankara'ya ulaştı.

Refah Sınır Kapısı'ndan geçen hastalar, ambulanslarla Mısır'daki El Ariş Havalimanı'na ulaştırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar ve 9 kişilik sağlık ekibi tarafından karşılanan hastalar, özenle uğurlandı. Bakan Koca, hastalarla bire bir ilgilenerek onların sağlık durumuyla yakından ilgilendi.

Hastaların Türkiye'ye getirilmesiyle birlikte, Ankara'daki Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri başta olmak üzere çeşitli hastanelerde özel bir ekip tarafından tedavi süreçleri başlatıldı.

Türkiye, insani yardım ve sağlık diplomasisiyle bu tür acil durumlarda yardıma muhtaç bölgelerden hasta transferi konusunda da önemli bir rol üstleniyor.

Türkiye'ye getirilen Gazzelilerin Ankara'daki hastanelerde tedavilerine devam edileceğini dile getiren Koca, "Tüm bu gelişmelerle birlikte, Gazze’de Refah Sınır Kapısına yakın olan bölgede, ilgili iç ve dış paydaşlarımızca uygun görülen noktalarda ve aynı zamanda Mısır tarafında sahra hastanelerinin kurulması ve bu hastanelerde Mısırlı dostlarımızla ortak hizmet verilmesi konusunda da önemli mesafe kaydettik. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere, Türkiye her zaman mazlumların yanında olmaya, adaletin, hakkın ve hukukun sesi olmaya, dost ve kardeşlerini iyi ve kötü günde yalnız bırakmamaya devam edecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.