Gazzeli kadınlardan "Trump protestosu"

Gazzeli kadınlardan "Trump protestosu"

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Hamas'ı terörle ilişkilendirmesi, Gazzeli kadınlar tarafından protesto edildi

Gazzeli kadınlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hamas'ı terörle ilişkilendirmesini protesto etti.

Hamas'ın çağrısı üzerine Gazze'deki Yasama Meclisi önünde bir araya gelen onlarca kadın, "Tek yol direniş" ve "Ey Araplar biz terörist değiliz " yazan pankartlar taşıdı.

Hamas yöneticilerinden Muşir el-Mısri, burada yaptığı konuşmada, "Başta Trump'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Arap liderlerinin huzurunda meşru direnişimizi 'terör' olarak nitelendirmesi olmak üzere, kurulan tüm komplolarla mücadele etmek için buradayız." dedi.

Mısri, "Hamas'ın direniş ve cihat bayrağından vazgeçmeyeceğini vurguluyoruz. Hamas, Arap ve İslam alemi ile Filistin halkını savunma hattında kalmayı sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Trump'ın Hamas hareketini terörle ilişkilendirmesini ve Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Burak Duvarı'nı (Ağlama Duvarı) ziyaretini kınayan Mısri şunları kaydetti:

"Trump, ABD yönetiminin Filistin halkına karşı İsrail'in tarafında olduğunu açıkça ortaya koyarak, Burak Duvarı'nı ziyaret etme cüretini gösterdi."

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi"nde yaptığı konuşmada "El Kaide, DEAŞ, Hizbullah ve Hamas bölge için terör tehdidi oluşturuyor." ifadesini kullanmıştı.

Trump Kudüs'te de Kıyamet Kilisesi'nin ardından Yahudilerin en kutsal mekan olarak saydığı Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Burak Duvarı'na (Ağlama Duvarı) geçmiş, burada kipa takıp, sağ elini duvara koyarak yaklaşık iki dakika dua ettikten sonra Yahudiler gibi içinde dilekler içeren bir notu Ağlama Duvarı'ndaki aralıklara yerleştirmişti.

 

Gazzeli kadınlardan

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :