Gazzeli engelli basketbolculara ABD'li engelli antrenör

Gazzeli engelli basketbolculara ABD'li engelli antrenör

ABD'li engelli antrenör Mark, Gazze'de tekerlikli sandalye basketbol takımı oyuncuları ve antrenörlerine 3 haftalık eğitim veriyor

HAN YUNUS (AA) - Amerikalı engelli antrenör Jess Mark, Gazze'deki tekerlekli sandalye basketbol takımlarına 3 haftalık eğitim veriyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin işbirliğiyle 15 Mayıs'ta Gazze'ye gelen ve kendisi de engelli olan Mark, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularına ve antrenörlerine eğitim verdiğini söyledi.

Sporun engelli olan kişilerin hayallerini gerçekleştirmesine yardım ettiğini belirten Mark, "Herkese çaba göstermeyi tavsiye ediyorum. Basketbolcular hayallerini gerçekleştirecekler." dedi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Süheyr Zakkut da Mark'ın, 3 hafta boyunca tekerlekli sandalye basketbol takımlarının oyuncu ve antrenörlerine eğitim vereceğini ve 2 Haziran'da da takımlar arasında karşılaşma yapılacağını belirtti.

Filistin Paralimpik Komitesi Başkanı Kamil Ebu el-Hasan ise Mark'ın geçen bir hafta boyunca diğer antrenörlere deneyimlerini aktardığını, bu eğitimin onlar için büyük ve güçlü bir destek olduğunu ifade etti.

Filistin Kızılay Takımı oyuncusu Fadi ed-Dib de "Mark, kendi deneyimlerini Gazze'deki oyuncu ve antrenörlere aktararak Filistin'de basketbolun gelişmesine çalışıyor. Gazze'deki engellilerin sayısı 75 bini aştı. Bu çok büyük bir rakam. Mark, Gazze'deki bu olumsuz şartlarda basketbolun etkinliğini artırmaya çalışıyor." dedi.

Dib, Mark'ın, 9 takımdan 40 basketbolcuya eğitim vereceğini aktardı.

ABD'de 2009 yılından bu yana tekerlekli sandalye basketbol takımı antrenörlüğü yapan Mark, daha önce de Afganistan, Hindistan, Filistin ve Kamboçya'da eğitim vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :