Gazzeli çiftten açlık grevindeki Filistinlilere "sembolik" destek

Gazzeli çiftten açlık grevindeki Filistinlilere "sembolik" destek

Filistinli çiftin nikahı, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan tutuklulara destek amacıyla Gazze'de kurulan çadırda kıyıldı- Damat Lulu: "Ben bu nikahın, Filistinli gençler tarafından açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara gönderilen 'Biz sizi hiss

GAZZE (AA) - Gazzeli genç çiftin nikahı, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinlilere destek amacıyla Gazze'nin merkezindeki Seraya Meydanı'nda kurulan çadırda kıyıldı.

Said Lulu ve Halud Derviş çiftinin nikah merasimine, açlık grevindeki Filistinlilere destek için çadırda bulunan onlarca kişi katıldı. Damadı omuzlara alan Filistinliler, marşlar söyleyerek tutuklulara destek sloganları attı.

AA muhabirine konuşan damat Lulu, nikahlarını burada gerçekleştirmenin "sembolik" bir anlamı olduğunu belirterek, "Ben bu nikahın, Filistinli gençler tarafından açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara gönderilen 'Biz sizi hissediyoruz ve siz kalbimizdesiniz' mesajı taşıdığını düşünüyorum." dedi.

Said, kendilerini kutlamaya gelen herkese Filistinli tutukluların bir an önce serbest bırakılması ve taleplerinin yerine getirilmesi temennisini ilettiğini söyledi.

Filistinli gelin Halud Derviş de Filistinli tutuklular ile dayanışma göstergesi olarak nikahlarını destek çadırında kıydıklarını ifade ederek, "Sevincimizi açlık grevi yapan Filistinliler ile paylaşmak için buraya geldik." diye konuştu.

İsrail hapishanelerinde bulunan bin 500'den fazla Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'dan bu yana açlık grevini sürdürüyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :