Gazze'den yurt dışına göç

Gazze'den yurt dışına göç

Filistin hükumetinin Gazze'deki Basın Bürosu Başkanı Gusayn:

GAZZE (AA) - Filistin hükumetinin Gazze'deki Basın Bürosu Başkanı İhab el-Gusayn, Gazze'den yasa dışı yollarla göç edenlerin çok az olduğunu söyledi.

Gusayn, Gazze'deki Enformasyon Bakanlığı'nda yasa dışı göçmenlere ilişkin düzenlediği basın toplantısında "Gazze Şeridi'nden yasa dışı yollarla göç edenlerin oranı çok düşük ve gözle görülür bir durum değil. Yurt dışına çıkanların çoğunluğu zaten yıllardır Mısır'da yaşayanlar ve resmi yollarla gidenlerdir" dedi.

Daha önce bazı kişilerin tünellerle kaçak olarak yurt dışına çıktığını ancak söz konusu tünellerin kapatılarak gerekli resmi işlemlerin yapıldığını dile getiren Gusayn, Gazze'de artan işsizliğe dikkati çekerek "Bunun sorumlusu işgal yönetimi ve onun işbirlikçileridir" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'yi yıllardır abluka altında tutmasından uluslararası toplumu sorumlu tutan Gusayn, Arap ülkelerine seslenerek kendilerine sığınan Filistinlilere iyi davranmaları ve onlara işgal bitene kadar iyi bir hayat sunmaları çağrısında bulundu.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesin ardından saldırılarına son vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı