Gazze'den İsrail'e roket atılması

Gazze'den İsrail'e roket atılması

Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in çeşitli kentlerine füze ve havan topu saldırıları düzenledi

GAZZE (AA) - Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Gazze sınırında bulunan İsrail kentlerine füze ve havan saldırıları düzenlediklerini açıkladı. 

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Gazze sınırındaki İsrail kentlerine 22 füze ve havan topu mermisi atıldığı belirtildi.

Aşdod kentine Grad tipi füze fırlatıldığına işret edilen açıklamada, el-Ayn es-Salise, Kfar Azze ve Be'eri beldeleri ile Eşkol yerleşim birimine 17 havan topu mermisi atıldığı, Aşkol'a da 5 havan saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

Kudüs Seriyyeleri de İsrail hedeflerine ve kentlerine 15 füze ve havan topu attıklarını duyurdu. Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan açıklamada, Bir'u Seba ve Aşdod'a 5 adet Grad tipi füze fırlatıldığı, Eşkol, Nahel Oz, Yad Mrkhaa ve Hulit'e de 13 havan topu atıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Gazze'den atılan roketlerin İsrail'deki bazı binalara isabet ettiği, ölen ya da yaralananın ise olmadığı belirtildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, Gazze'den atılan roketlerden birinin Eşkol'daki bir binaya isabet ettiği, ölen ya da yaralanan olmazken halkta korku ve paniğe neden olduğu aktarıldı.

Sdot Negev'de de bir binaya iki roketin isabet ettiği, binada büyük maddi zarar oluştuğu bilgisine yer verilen haberde,  Sdot Negev ve Eşkol'daki boş arazilere 3 roketin düştüğü duyuruldu

 İsrail ordusundan ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. 

Kaynak:Haber Kaynağı