Gazze'den atılan roketler nedeniyle 2 İsrailli öldü

Gazze'den atılan roketler nedeniyle 2 İsrailli öldü

İsrail polisi, Gazze Şeridi'nden atılan roketler nedeniyle 2 İsraillinin öldüğünü duyurdu

KUDÜS (AA) - İsrail polisi, Gazze Şeridi'nden atılan roketler nedeniyle ağır yaralanan 2 İsraillinin öldüğünü duyurdu.

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld'in AA muhabirine verdiği bilgiye göre, Gazze'den atılan roketler nedeniyle ülkenin güneyindeki Aşkelon kentinde 2 İsrailli hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Rosenfeld, olaya ilişkin ayrıntıları daha sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtirken, yerel basın ölen İsraillilerin iki ayrı roket saldırısında yaralandığını ve kaldırıldıkları Aşkelon'daki bir hastanede yaşamını yitirdiğini aktardı.

Haberde ayrıca, ağır yaralanan İsraillinin ameliyata alındığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği kaydedildi.

İsrail makamları, bugün öğleden sonra Gazze'den atılan roketlerden birinin Aşkelon'da bir fabrikaya düşmesi sonucu 2'si ağır 3 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Yapılan açıklamada ayrıca Gazze sınırına yakın bir bölgede seyahat halindeki araca roket isabet ettiği, araçta bulunan ve kimliği açıklanmayan 60 yaşındaki bir İsraillinin ağır yaralandığı ifade edilmişti.

Ölen İsraillilerin kimlikleri henüz açıklanmazken, Gazze'den atılan roketler nedeniyle ölen İsraillilerin sayısı 3'e yükseldi. Bu sabah erken saatlerde atılan bir roket nedeniyle yine Aşkelon'da 58 yaşındaki Moşe Agadi hayatını kaybetmişti.

İsrail'in Gazze yönelik saldırılarında ise cuma gününden bu yana 13 Filistinli şehit oldu, 80 Filistinli yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :