Gazze'deki yaralılar için Filistin-Mısır koordinasyonu

Gazze'deki yaralılar için Filistin-Mısır koordinasyonu

KAHİRE (AA) - Filistin ile Mısır arasında, Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde yaralanan ve tedavileri için Mısır'a sevk edilen...

KAHİRE (AA) - Filistin ile Mısır arasında, Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde yaralanan ve tedavileri için Mısır'a sevk edilen yaralıların durumlarıyla ilgili koordinasyon kurulduğu bildirildi.

Filistin'in Kahire Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Büyükelçiliğin, tedavi amacıyla son iki günde Mısır'a getirilen Gazzeli yaralıların durumlarıyla ilgili Sağlık Bakanı Hale Zayid ve danışmanlarından Şerif Vedi ile iletişim içinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, Büyükelçilikte görevli sağlık ataşesinin, Mısır Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarla Mısır'da tedavi edilecek Gazzeli yaralılar için koordinasyon kurduğu bilgisi verildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze sınırındaki barışçıl gösterilerde yaralananların tedavileri için Mısır'a sevk edilmesi ve Gazze Şeridi'ndeki hastanelere ilaç ve tıbbi acil yardım tedarik edilmesi çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine Mısır Sağlık Bakanlığı, geçen mayıs ayında, Gazze sınırındaki barışçıl gösterilerde yaralananların tedavisi için ülkedeki hastanelerin kapısını açtığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :