Gazze'deki UNRWA çalışanları "ABD'nin yardımları askıya almasını" protesto etti

Gazze'deki UNRWA çalışanları "ABD'nin yardımları askıya almasını" protesto etti

GAZZE (AA) - ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünü...

GAZZE (AA) - ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünü askıya alması Gazze'de protesto edildi.

UNRWA bünyesindeki Memurlar Birliği'nin çağrısıyla düzenlenen gösteri UNRWA binası önünde yapıldı. Birliğin Başkanı Emir el-Mishal, gösteri kapsamında yaptığı konuşmada, "Filistinli mültecilere temel yardım hizmetlerini sunan UNRWA'nın şantaj olarak kullanılmasını reddediyoruz. Altı milyon mültecinin sağlık, eğitim ve insani yardım gibi hizmetlerden mahrum bırakılması dünya barışını ve güvenliğini tehdit etmesiyle beraber bir felaketin uyarıcısı mahiyetindedir." dedi.

UNRWA'nın bağımsız, şeffaf ve tarafsız bir kurum olduğunu ve tüm Filistinlilere yardım ettiğini söyleyen Mishal, dünyadaki bütün özgür insanlara UNRWA'ya karşı bu sistematik politikalara yönelik harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, dün Filistin'e verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün, "tekrar gözden geçirmek üzere" askıya alındığını açıklamıştı.

Filistin İstatistik Merkezinin verilerine göre, UNRWA'da kayıtlı 5,9 milyon Filistinli mülteciden 2,1 milyonu Ürdün'de, 1 milyon 445 bini Gazze'de yaşıyor, bunu sırasıyla Batı Şeria, Suriye ve Lübnan takip ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :