Gazze'deki "Murabitunlar", ramazanda da nöbette

Gazze'deki "Murabitunlar", ramazanda da nöbette

Gazze Şeridi'nin sınırlarını İsrail ordusunun ihlallerinden korumakla görevli Murabitun grubu, ramazanın zorlu koşullarına rağmen göreve devam ediyor

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi’nin sınırlarını İsrail ordusunun ihlallerinden korumakla görevli, Filistin halkı arasında "El-Murabitun" adıyla bilinen ve çeşitli Filistinli grupların üyelerinden oluşan silahlı grup, ramazanın zorlu koşullarına rağmen göreve devam ediyor.

AA muhabirine konuşan İslami Cihat Hareketi’nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs’ün komutanlarından ve 10 kişiden oluşan Murabitun birliğinin başındaki Ebu Mucahid, ramazandaki nöbetlerin maneviyat içinde geçtiğini belirterek, güvenlik durumu müsaade ettiği sürece bolca zikir yapıldığını ve Kur’an okunduğunu söyledi.

Gruptaki kişilerin çoğunun görevlerinden dolayı sahur ve iftarlarını aileleriyle yapamadığını kaydeden Ebu Mucahit, her Murabitun birliğinin kendilerine belirlenen mevzide nöbet tuttuğuna işaret etti.

Murabitun grubunun keşif, himaye, tünel kazma, füze ve eğitim birliklerinden oluştuğu bilgisini veren Ebu Mucahit, İsrail ordusu tarafından olası sınır ihlaline karşı belirli angajman kuralları bulunduğunu ve ihlalin gerçekleşmesi halinde engelleneceğini vurguladı.

İsrail’in 2014’te Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların yeni angajman, kural ve anlayışların oluşmasına neden olduğuna dikkati çeken Ebu Mucahit, İsrail’in Gazze Şeridi sınırına yönelik herhangi bir ihlalde bulunması durumunda şartların değerlendirilmesinin ardından anında cevap verileceğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :