Gazze'deki İsrail ablukası

Gazze'deki İsrail ablukası

UNRWA Genel Komiseri Krahenbühl :

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Genel Komiseri Pierre Krahenbühl, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı, "tarihin en uzun süreli kuşatması" olduğunu belirtti.

Yeni Genel Komiser Krahenbühl, Gazze'nin Han Yunus kentinde düzenlediği basın toplantısında, "Gazze ablukası tarihin en uzun süreli ablukası. Bu abluka bir çeşit toplu cezalandırma" dedi. 

Bütün platformlarda ve görüşeceği bütün yetkililerle ablukayı ve yansımalarını gündeme getireceğini dile getiren Krahenbühl, "Gazzelilerin sadece onur, özgürlük ve insanca bir yaşam isteklerine odaklanmamız gerekiyor. Filistin topraklarında ve özellikle de Gazze'de yaşanan insani durumun ne derece kötü olduğu ortada ve herkes için gayet açık" diye konuştu.

Krahenbühl, UNRWA'nın Gazzelilere yönelik yardımlarını azalttığı eleştirilere ise "2000 yılında Gazze'de 80 bin mülteciye yardım ulaştırıyorduk, bugün ise bu sayı 800 bin mülteci civarında. Mali yardımlarımızı her yıl arttırmaya çalışıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

- "Suriye'yedeki Filistinlilere elimizden geldiğince yardım ediyoruz"

UNRWA Komiseri, İsrailli yetkililerle gerçekleştireceği görüşmelerde Gazze'deki gerçekleri anlatacağını ifade ederek, Gazze'deki duruma çözüm bulunması için daha ısrarlı olacaklarının altını çizdi.

Suriye'deki Filistinli mülteciler konusuna da değinen Krahenbühl, "Suriye'de yaşanan acı tablonun farkındayız. Suriye'de abluka altındaki mültecilere ve ülkeden çıkarak komşu ülkelere sığınanlara elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz" dedi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 1966 yılında doğan ve daha önce Kızılhaç'ta çeşitli görevlerde bulunan siyaset bilimci Pierre Krahenbühl, geçen ayın sonunda Filippo Grandi'nin yerine UNRWA Genel Komiserliğine atanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı