Gazze'de yaralı ve şehit ailelerinin maaşlarının ödenmesi için gösteri

Gazze'de yaralı ve şehit ailelerinin maaşlarının ödenmesi için gösteri

Gazze'de, İsrail saldırılarında yaralanan ve şehit ailelerinden oluşan onlarca kişi, kendilerine tahsis edilen ve Filistin hükümetinin bu...

Gazze'de, İsrail saldırılarında yaralanan ve şehit ailelerinden oluşan onlarca kişi, kendilerine tahsis edilen ve Filistin hükümetinin bu ay başında durdurduğu maaşlarını yeniden ödemeye başlaması için gösteri düzenledi.

Şehit Aileleri ve Yaralılar Ulusal Komitesi'nin çağrısı üzerine Gazze'nin batısında düzenlenen gösteriye katılanlar, "şahit aileleri, maaşlarını alma hakkına sahiptir" ve "mali hakların kesilmesine hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) Siyasi Büro Üyesi Talal Ebu Zarife, gösteri sırasında yaptığı açıklamada, "Şehit ailelerine ve İsrail saldırılarında yaralananlara tahsis edilen maaşlar, onların bu toprakları savunmak için gösterdikleri direnişi ayakta tutan en düşük unsurlardır. Maaşların kesilmesi ya da dondurulması kırmızı çizgidir. Ulusal birliği sağlamak isteyenlerin, şehit ailelerine, yaralılara ve devlet memurlarına karşı başlattığı uygulamayı durdurması gerekir." dedi.

Ebu Zarife, Filistin halkının birlik halinde kalarak İsrail ile normalleşmeye, bölünmeye ve ulusal projeye dokunmak isteyenlere karşı koyacağını belirtti.

İsrail saldırılarında yaralananlardan Muhammed Ebu Beyd da şehit aileleri ve yaralılar adına yaptığı konuşmada, maaşların sabit bir hak ve kırmızı çizgi olduğunu, maaşları kesme kararından derhal vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Ebu Beyd, maaşların Filistinli gruplar arasındaki iç çatışmalarda siyasal bir kart olarak kullanılmamasını istedi.

Gazze'deki Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi, 7 Şubat'ta, Ramallah'taki Filistin hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki Filistinli tutuklular, İsrail saldırılarından yaralananlar, şehit aileleri ve memurlardan yüzlerce kişinin maaşını kestiğini açıklamıştı.

Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada da Filistin hükümetinin, 5 Şubat'ta Gazze'de askeri ve sivil sektörlerde çalışan 5 binden fazla memurun maaşını, siyasi mensubiyet gerekçesiyle kestiği ifade edilmişti.

Kurumun ulaştığı verilere göre, bin 719 memur, bin 624 askeri görevli, bin 700 tutuklu ve yaralının maaşları kesildi.

Batı Şeria'daki Filistin hükümetinin Haziran 2007'de Gazze'deki memurlardan işe gitmemelerini istemesi üzerine Hamas yaklaşık 40 bin memur atamıştı. Gazze Şeridi'ndeki hükümet kurumları ve bakanlıklarda 2007'de yönetimi devralan Hamas'ın atadığı memurlar çalışıyor.

 

Gazze'de yaralı ve şehit ailelerinin maaşlarının ödenmesi için gösteri

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :