Gazze'de UNRWA'nın yardımlarını kısıtlaması

Gazze'de UNRWA'nın yardımlarını kısıtlaması

Gazze'ye Destek için Evrensel Halk Kurumu, UNRWA'nın yardım ve hizmetlerini kısıtlama politikasına karşı uyarıda bulundu

GAZZE (AA) - Gazze'ye Destek için Evrensel Halk Kurumu, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun (UNRWA) yardım ve hizmetlerini kısıtlama politikasına karşı uyarıda bulunarak, bunun olumsuz sonuçlar doğuracağını bildirdi.

Kurum Başkanı İsam Yusuf, yaptığı yazılı açıklamada UNRWA'nın hizmetlerini azaltma politikasının, mülteci kaplarında yaşayan Filistinlilerin hayatlarını etkileyen sektörlerde olumsuz yansımalarının açıkça görülmeye başlandığını ve durumun endişe verici olduğunu belirtti.

Yusuf, "Mülteci kampları sakinleri, özellikle sağlık ve eğitim alanlarındaki hizmetlerin kısıtlanması sonrası yaşanacaklardan endişe ediyor. Bu felaket yalnızca mültecileri değil, mültecileri konuk eden toplumları da etkileyecek. Bu insani, siyasi ve güvenlik yönlerinden olumsuz sonuçlar doğuracak." ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma seslenen Yusuf, Batı Şeria, Gazze ve diğer ülkelerdeki Filistinli mültecilere verilen hizmetlerin azaltılmasının önüne geçilmesi için gerekli tedbirleri alma çağrısında bulundu.

Yusuf ayrıca ABD'nin UNRWA'ya verilecek yardımları azaltması politikasına karşı donör ülkelere bundan doğan açığı kapatma çağrısı yaptı.

Gazze'deki mülteciler, UNRWA'nın, yardımlarını ve hizmetlerini azalttığını belirtirken, bu duruma tepki olarak zaman zaman gösteriler düzenliyor.

ABD yönetimi, 16 Ocak'ta, "UNRWA'ya verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün gözden geçirilmek üzere" askıya alındığını duyurmuştu.

Filistin İstatistik Merkezi verilerine göre, UNRWA'ya kayıtlı 5,9 milyon Filistinli mülteciden 2,1 milyonu Ürdün'de, 1 milyon 445 bini Gazze'de yaşıyor, bunu sırasıyla Batı Şeria, Suriye ve Lübnan takip ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :