Gazze'de Kudüs protestoları

Gazze'de Kudüs protestoları

İslami Cihad yöneticilerinden Habib:- "Kudüs ve Filistin'in karşı karşıya kaldığı durum nedeniyle her cuma öfke cuması olacak. Kudüs özgürleşene kadar öfkemiz sürecek"

 Gazze'de yüzlerce kişi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

İslami Cihad Hareketi çağrısı üzerine Gazze'nin farklı camilerinde toplanan göstericiler, Filistin bayrakları ve ABD kararını kınayan dövizler taşıyarak slogan attı.

Gösteride İslami Cihad yöneticilerinden Hıdır Habib, "Kudüs ve Filistin'in karşı karşıya kaldığı durum nedeniyle her cuma öfke cuması olacak. Kudüs özgürleşene kadar öfkemiz sürecek." dedi.

"ABD kararları ile İsrail'in uygulamaları Filistin'deki sabit haklarımızı hedef alıyor." diyen Habib, Arap ve İslam alemini işgal ile mücadele etmek için Filistin halkının direnişini desteklemeye çağırdı.

Habib, "Arap dünyasından maddi, manevi ve siyasi destek talebinde bulunuyoruz, aksi takdirde İsrail planlarıyla size de ulaşacak." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de açıkladığı karara karşı protestolar başta Kudüs olmak üzere Filistin'in pek çok yerinde durmaksızın devam ediyor.

 

Gazze'de Kudüs protestoları

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :