Gazze'de "İşsizliğe Çözüm" Eylemi

Gazze'de "İşsizliğe Çözüm" Eylemi

Filistinli işçiler artan yoksulluk ve işsizliğe çözüm bulunması için gösteri düzenledi

GAZZE (AA) - Gazze Şeridin'de Filistinli işçiler artan yoksulluk ve işsizliğe karşı gösteri düzenledi.

Filistinli İşçi Sendikaları Birliği tarafından Gazze kentindeki Bakanlar Kurulu Karargahı önünde düzenlenen gösteriye katılan çok sayıda işçi, "İşçilerin istekleri  görmezden gelinemez", "İş problemine çözüm istiyoruz" ve "Filistin Başkanı nerede" gibi sloganların yazılı olduğu pankartlar taşıdı.

Filistin İşçi Sendikaları Başkanı Sami el-Emsi, basına yaptığı açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Gazze Şeridi'ndeki işçilere karşı sorumluluklarını yerine getirmeye" çağırdı.

"Binlerce kişi İsrail'in 8 yıldır uyguladığı abluka nedeniyle ekonomik sıkıntı ile boğuşuyor" diyen Emsi, "Gazze'deki işsiz sayısı 200 bine yaklaştı" ifadesini kullandı.

Emsi, "Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap ükelerine, Gazze'ye uyguladığı ablukayı kaldırması için İsrail'e baskı uygulamaya çağırdığı" konuşmasında, ayrıca "Mısır'dan Refah sınır kapısını açma talebinde" bulundu.

Emsi son olarak, Filistin hükümetinden işçilerin yaşadığı maddi sıkıntıların giderilmesinde yardımcı olabilecek bir fon oluşturulmasını istedi.

Hamas'ın 2006 yılındaki seçimleri kazanmasından bu yana İsrail ablukası ve saldırıları altında bulunan Gazze Şeridi'nde ekonomik bir darboğaz yaşanıyor. Son olarak Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat sonucu, 2 Haziran’da birlik hükümeti kurulmuştu. Ancak ödemelerin yapılamaması nedeniyle Gazze'de eski hükümete bağlı işçi ve memurlar, uzun süredir sıkıntı yaşıyordu. İsrail'in ablukası nedeniyle yakıt krizine bağlı olarak sıklıkla meydana gelen elektrik kesintileri ve sınır kapıları idaresinin hükümet tarafından devralınmaması da bölgede protestolara neden olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı