Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 771'e yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 771'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 771'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Aİsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 771 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralananların sayısının ise 5 bine ulaştığını söyledi. 

 Hayatını kaybedenlerden 190'ının çocuk, 95'inin kadın olduğunu ifade eden Kudra, bugün İsrail'in Huzaa beldesi ve çevresini hedef alan saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü dile getirdi.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar bin 530 evin tamamen yıkıldığını, 22 bin evin hasar gördüğünü ve bin 700 evin ise kullanılamaz hale geldiğini açıklanmıştı.

İsrail ordusu da Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerin öldürüldüğünü bildirmiş, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ise ölen İsrail askerlerinin sayısının 76 olduğunu duyurmuştu.

AİLELERİN KALDIĞI OKULU VURDU

öte yandan İsrail ordusunun, Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre, 15 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırılarda yaralananlar Kemal Advan hastanesine kaldırıldı.

GAZZE'DE BÜYÜK DRAM (FOTO GALERİ)