Gazze'de hastalanan Kızılay görevlisinin sağlık durumu

Gazze'de hastalanan Kızılay görevlisinin sağlık durumu

Gazze'de hastalanan ve tedavisi için Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Türk Kızılayı personeli Şaylan'ın tedavisi sürüyor

ANKARA (AA) - Gazze'de hastalanan ve tedavisi için Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Türk Kızılayı personeli Serhat Şaylan'ın şu an hayati tehlikesinin bulunmadığı, ancak tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Türk Kızılayı Uluslararası Programlar Müdürü Seval Güzelkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin bugün Şaylan'ı hastanede ziyarete gittiğini belirterek, "Düne göre daha iyi gözüküyor, yorgunluğu da azalmaya başladı" dedi.

Şaylan'ın, "şu an için hayati tehlikesinin bulunmadığı" yönünde yetkililerden bilgi aldığını ifade eden Güzelkılıç, "Ancak tedavisi hala devam ediyor. İnşallah, en kısa zamanda sağlığına kavuşacak" diye  konuştu.

Türkiye'nin, Gazze'ye yardımlarını ulaştırmak amacıyla bölgede bulunan Türk Kızılayı personeli Şaylan, Dışişleri ve Sağlık Bakanlıklarının girişimleri sonucu Kudüs'ten alan ambulans uçak saat 02.45'te Esenboğa Havalimanına inmişti. Burada sağlık görevlileri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay yetkileri tarafından karşılanan Şaylan, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti.

Uçak Ambulansın Doktoru Mehmet Gök, yaptığı açıklamada, hastada, ciddi akciğer enfeksiyonu ve akut böbrek yetmezliği bulunduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı