Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların yakınları Gazze Şeridi'nde gösteri düzenledi.Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi...

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların yakınları Gazze Şeridi'nde gösteri düzenledi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen onlarca tutuklu yakını, taşıdıkları pankartlarla uluslararası toplumdan İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması için destek istedi.

AA muhabirine konuşan eski tutuklu Mustafa el-Müslümani, "Filistin toplumunun tüm kesimlerinin tutuklularla dayanışma içerisinde olduğunu vurgulamak ve İsrail hapishanelerindeki tutuklulara yalnız değilsiniz mesajını vermek için buradayız." dedi.

Tutuklu Rami Abdurabbu'nun babası Misbah da uluslararası toplumun Filistinli tutukluların davasına yardım etmesinin yanı sıra tutukluların serbest bırakılması için de İsrail'e baskı yapması gerektiğini söyledi.

İsrail yönetiminin hapisteki kişilere kışlık kıyafet gönderilmesine izin vermediğini anlatan baba Abdurabbu, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden bu konuda destek istedi.

Aralarında Filistin Esirler Cemiyetinin de bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :