Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Tutuklu yakını Haddad:- "Buraya İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara olan desteğimizi vurgulamak ve onların hapishane yönetimine karşı kazandığı zaferden duyduğumuz sevinci ifade etmek için geldik"

 İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek amacıyla Gazze Şeridi'nde gösteri düzenlendi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen onlarca gösterici, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumdan İsrail'e yaptırım uygulamasını istedi. Tutukluların fotoğraflarını taşıyan göstericiler taleplerini içeren pankartlar taşıdı.

Tutuklu Filistinlilerden Semih el-Haddad'ın annesi Nimet el-Haddad , AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Buraya İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara olan desteğimizi vurgulamak ve onların hapishane yönetimine karşı kazandığı zaferden duyduğumuz sevinci ifade etmek için geldik." dedi.

Haddad, Filistinli tutukluların 40 süren açlık grevi ve onun getirdiği açlıktan sonra kazanımlar elde ettiklerini ve taleplerinin çoğunu almayı başardıklarını kaydetti.

En kısa zaman içerisinde İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların özgürlüklerine kavuşmasını temenni ettiğini aktaran Haddad, Filistinli gruplardan "esirler konusunun" öncelikleri arasında olmasını istedi.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

 

Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :