Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Filistinli tutuklu yakını Haddad:- "Buraya İsrail hapishanelerinde tutuklu olan çocuklarımızla dayanışma içinde olmak için geldik"

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek amacıyla Gazze Şeridi'ndeki yakınları gösteri düzenledi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen onlarca tutuklu yakını, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Açlık grevindeki Filistinlilerin fotoğraflarını taşıyan göstericiler, uluslararası toplumu tutukluların serbest bırakılması için göreve çağıran dövizler taşıdı.

AA muhabirine konuşan tutuklu yakını Nema el-Haddad, "Buraya İsrail hapishanelerinde tutuklu olan çocuklarımızla dayanışma içinde olmak için geldik." dedi.

İsrail hapishanelerindeki tutukluların taleplerinin yerine getirilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunan Haddad, "Tutuklular hapishane yönetimleri tarafından uygulanan ırkçı uygulamalardan dolayı sıkıntı çekiyor." diye konuştu.

Haddad, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin açlık grevi yapmalarının sebebinin meşru olan haklarını alabilmek olduğunu kaydetti.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.


Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :