Gazze'de Filistinli bebek için sembolik cenaze merasimi

Gazze'de Filistinli bebek için sembolik cenaze merasimi

Yahudi yerleşimcilerin evini kundaklaması sonucu yaşamını yitiren Filistinli bebek Devabişe için Han Yunus'ta sembolik cenaze töreni düzenlendi

GAZZE (AA) - Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin evini ateşe vermesi sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden Filistinli bebek Ali Devabişe için Gazze'de sembolik cenaze merasimi yapıldı. 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın çağrısıyla Han Yunus kentinde gerçekleştirilen törene katılan çok sayıda Filistinli genç, Devabişe'nin sembolik tabutunu ve resimlerini taşıdı.

İsrail karşıtı sloganlar atan ve üzerinde "bebeği yaktılar", "İntikam için geliyoruz" ve "çocukluğu öldürdüler" yazan pankartlar taşıyan kalabalık, direniş gruplarına, "işlenen insanlık karşıtı suça" karşılık vermesi çağrısında bulundu.

Yahudi yerleşimcilerin dün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesiyle çıkan yangında Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer oğulları da ağır yaralanmıştı.

Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı