Gazze'de "Benim Toprağım" sergisi

Gazze'de "Benim Toprağım" sergisi

Filistin Kültür Bakanı Vekili Beravi:"Toprak Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Filistin halkının topraklarını savunmak için ödediği acı bedelleri gözler önüne seriyor"

GAZZE (AA) - Filistin Kültür Bakanlığı, İsrail işgaline karşı direnişin sembolü haline gelen Toprak Günü dolayısıyla Gazze Şeridi'nde fotoğraf sergisi açtı.

Gazze kentindeki Meçhul Asker Anıtı'nın bulunduğu parkta "Benim Toprağım" adıyla açılan sergide, 1948'de İsrail işgali sırasında zorunlu göçe tabi tutulan Filistinlilerin geride bıraktığı şehir ve köylere ait 103 fotoğraf yer aldı.

Kültür Bakanı Vekili Enver el-Beravi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail işgalinden sonra isimleri değiştirilen Filistin şehir ve köylerini gerçek kimlikleriyle yeni nesle tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Toprak Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Filistin halkının topraklarını savunmak için ödediği acı bedelleri gözler önüne seriyor." dedi.

Beravi ayrıca İsrail'in Filistin topraklarını Yahudileştirme politikalarına karşı daha etkin mücadele vermeleri için Filistinli grupları birlik olmaya çağırdı.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta, "Toprak Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :