Gazze'de belediyeler hizmet veremiyor

Gazze'de belediyeler hizmet veremiyor

Gazze Belediyeler Birliği Başkanı Hicazi: "Dış yardımların ve finansların durması, belediyelerin en basit hizmetleri bile sunmalarını etkiledi"

GAZZE (AA) - İsrail ablukası altındaki Gazze'de belediyeler, finans sıkıntısı ve elektrik krizi nedeniyle vatandaşa verilen hizmetin yüzde 50 azaltılacağını duyurdu.

Gazze Belediyeler Birliği Başkanı Nizar Hicazi, düzenlediği basın toplantısında finans sıkıntısı ve elektrik krizi nedeniyle verilen hizmetin yüzde 50 azaltılacağını belirterek, kararın belediye kaynaklarının tükenmesi nedeniyle hizmetlerin tamamen durmasının önüne geçmek için alındığını ifade etti.

Belediyenin atık suları denize pompaladığını söyleyen Hicazi, günde 20 saate ulaşan elektrik kesintileri nedeniyle arıtma tesislerinin çalışamaması neticesinde Gazze sahilinin tamamen kapatıldığını kaydetti.

Hicazi ayrıca bu durumun evlere verilen suları da etkileyeceğini belirterek, durumun bu şekilde devam etmesi halinde vatandaşların hayatlarını etkileyecek bir çevre felaketi yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası kurumlara Gazze'de insani krizin önüne geçmek için acil müdahale çağrısı yapan Hicazi, "Dış yardımların ve finansların durması, belediyelerin en basit hizmetleri bile sunmalarını etkiledi." ifadelerini kullandı.

Filistin'de 2006'da yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimlerin ardından İsrail, Gazze Şeridi'ne kara, deniz ve havadan abluka uygulamaya başlamıştı. Uluslararası tepkilere rağmen Gazze'ye yönelik abluka aralıksız devam ediyor.

Gazze'de ablukanın başladığı 2006 yılından bu yana enerji temininde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bölgenin ihtiyacı olan 600 megavat elektriğin ancak 210 megavatı temin edilebiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :