Gazze'de alıkonulan İsrailliler

Gazze'de alıkonulan İsrailliler

Gazze'de alıkonulan İsraillilerin aileleri, evlatlarının geri getirilmesi için İsrail hükümetine baskı uyguluyor

KUDÜS (AA) - Gazze'de alıkonulan İsraillilerin ailelerinin, İsrail hükümetine yakınlarının geri getirilmesi için baskı uyguladığı bildirildi.

İsrail Radyosu'nun haberine göre, İsrail askeri Oron Şaul'un ailesi, evlatlarının kurtarılması talebiyle Başbakan Binyamin Netanyahu'nun evinin karşısında çadır kurdu. Avraham Mengistu isimli İsrail vatandaşının ailesi ise Netanyahu'nun Kudüs'teki ofisinin karşısında gösteri yaptı. Habere göre, Mengistu'nun kardeşi Ilan, hükümeti ve Knesset üyelerini kendilerini kandırmakla suçladı.

İsrail ordusu Temmuz 2015'te bir açıklama yaparak, 7 Eylül 2014'te Gazze sınırına geçtiği düşünülen Mengistu'nun kaybolduğunu duyurmuştu.

Başbakan Netanyahu da bugün yaptığı açıklamada, hükümetin, Gazze'de alıkonulan İsraillilerin geri getirilmesi için "gizli ve açık" her türlü çabayı sarf ettiğini söylemişti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği Koruyucu Hat Operasyonu'nda Oron Şaul isimli bir İsrail askerini esir aldığını açıklamış, İsrail de Hamas'ı 1 Ağustos 2014'te Refah kentinin doğusunda bir çatışmada öldürülen Hadar Goldin isimli askerinin cesedini vermemekle suçlamıştı.

İsrail ordusu da Gazze'de 2 İsraillinin kayıp olduğunu açıklamıştı. Avraham Mengistu isimli bir İsrail vatandaşının kayıp olduğu belirtilen açıklamada, ismi açıklanmayan bir İsrail vatandaşının daha Gazze'de olduğu belirtilmişti. İsrail basınında çıkan haberlerde ise kayıp olduğu ifade edilen ikinci İsrail vatandaşının "Arap asıllı olduğu" öne sürülmüştü.

İsrail, Şaul ve Goldin'in çatışmalarda öldürüldüğünü iddia ederken Hamas söz konusu askerlerin durumu hakkında herhangi bir bilgi vermeyi reddediyor. Hamas söz konusu İsraillilerle ilgili bilgi vermek için 2010'daki esir takası anlaşmasında serbest bırakılmalarının ardından yeniden tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılması şartını öne sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :