Gazze için yola çıkan Engin Arslan, Suriye sınırını geçtikten sonra kayıplara karıştı

Gazze için yola çıkan Engin Arslan, Suriye sınırını geçtikten sonra kayıplara karıştı

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı duyarsız kalamayarak yardım etmeye karar veren 29 yaşındaki Engin Arslan, Türkiye'den Suriye sınırını geçtikten sonra haber alınamıyor.

Engin Arslan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı duyduğu tepki ve yardım etme isteğiyle 11 Ekim'de Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki evinden ayrıldı. 29 yaşındaki genç, 3 çocuklu bir ailenin iki oğlundan biriydi. Arslan ailesinin tüm ısrarlara rağmen kararlılıkla evden ayrıldı ve Uşak, Konya ve Hatay üzerinden Suriye sınırını geçti.

g1.jpg

Son mesajını 13 Ekim'de attı

Sınıra ulaştığında duvarı atlayarak Suriye'ye giriş yaptığını ablasına bildiren Engin Arslan, daha sonra yakındaki bir köyde bulunan bir camide dinlenmek üzere yola devam edeceğini belirten son mesajını 13 Ekim'de atmıştı. Ancak o günden bu yana kendisinden hiçbir haber alınamıyor.

g2.jpg

Gazze'de yaşananlara tahammül edemedi

Arslan ailesi, en azından oğullarının hayatta olduğunu öğrenebilmek için yetkililerden yardım istiyor. Engin Arslan'ın annesi Sultan Arslan, "En azından bir soluğunu duysam, yaşadığını bilelim, o da yeter. Nereye gitsek bir haber yok. Dinine çok düşkün bir çocuktu. Namaz kılardı. Gazze'de yaşanan haksızlıklara tahammül edemedi" dedi.

g3.jpg

Kafasına koyduğunu yapardı

Baba Metin Arslan ise oğlunun kararlı biri olduğunu belirterek, "Kafasına koyduğunu yapardı. Çubuktan gözünü sakınmazdı. Öyle şaşaalı bir hayatı yoktu. Nerde olduğunu yetkililerden bulunmasını rica ediyoruz," dedi.

g4.jpg

Aile sağlığından endişe ediyor

Engin Arslan'ın Suriye sınırını geçtikten sonra kaybolması, ailesi için büyük bir endişe kaynağı oluşturuyor. Aile, oğullarının güvende ve sağlıklı bir şekilde dönmesini umut ediyor ve yetkililerden yardım talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.