"Gazze için canlı kalkan ol" imza kampanyası

"Gazze için canlı kalkan ol" imza kampanyası

Eskişehir'de İHH üyesi bir grup , İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "Gazze için canlı kalkan ol" imza kampanyası başlattı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği iş birliğiyle "Gazze için canlı kalkan ol" imza kampanyası başlatıldı.

Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta başlatılan kampanya öncesi gazetecilere açıklama yapan İHH Eskişehir Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Demir, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında son iki ayda 2 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Yaklaşık 2 aydır devam eden saldırılarda birçok insanın evsiz kaldığını dile getiren Demir, şöyle konuştu.

"Emperyalizm dünyayı kuşatmıştır ve Müslüman ülkelerin yöneticileri bu emperyalist ülkelerle iş birliği içindedir. Halklar ise ya suskun ya da katliama uğramaktadır. Vahşete dikkati çekmek ve malum kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı belirtmek için burada toplandık. Bugün aynı zamanda Gazze için canlı kalkan olmak isteyen vicdanlar için de Eskişehir İHH olarak imza kampanyası başlattık. İmza kampanyamız burada ve Eskişehir Garı'nda 3 gün boyunca devam edecek. Bu zulmün bir an önce son bulmasını, İslam dünyasının içinde bulunduğu etkisiz durumdan kurtulup güçlü aktörler olarak üzerine düşeni yerine getirmesini istiyoruz."

Konuşmanın ardından parkta toplanan vatandaşlar, imza kampanyasına destek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı