Gazze için bayrakların yarıya indirilmesi

Gazze için bayrakların yarıya indirilmesi

Osmaniye'de, yarıya indirildiğinde yere değen 600 metrekarelik Türk bayrağının yerine 300 metrekarelik bayrak göndere çekildi

OSMANİYE (AA) - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrasında dün Bakanlar Kurulu'nda 3 günlük yas ilan edilmesi kararının ardından, Osmaniye'deki "dev bayrağın" yerine daha küçük bir bayrak asıldı.

Türkiye'nin sayılı bayrak direklerinden 50 metre uzunluğundaki direkteki  600 metrekarelik Türk bayrağının yarıya indirilmesi işlemi için farklı bir yol izlendi.

Büyüklüğü nedeniyle yarıya indirildiğinde yere değeceği gerekçesiyle bayrak gönderden indirildi. Dev bayrak yerine bu tür durumlar için hazırlanan 300 metrekare büyüklüğündeki bayrak göndere çekilip daha sonra yarıya indirildi.

Bayrak direği içinde bulunan motorlu sistemle gerçekleştirilen bayrak asma çalışması için 7 kişilik ekip yaklaşık 1 saat görev yaptı.

Osmaniye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bahadır Erdem Bülbül, dev bayrağın yarıya indirildiğinde yere değdiğini, bu gibi durumlarda daha küçük boyda bayrak kullandıklarını söyledi.

Bülbül, büyük bayrağın 60, küçük bayrağın ise 30 kilogram ağırlığında olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı