Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları

Karayolları Mahallesi'nde 60 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek kentsel dönüşüm için protokol imzalandı

İSTANBUL (AA) - Gaziosmanpaşa'da 60 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek kentsel dönüşüm için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Fuzul Grup arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Belediye binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini, Karayolları Mahallesi'nde 18 dönümlük alanda hayata geçecek kentsel dönüşüm için bugün protokole imza atacaklarını söyledi.

Kentsel dönüşümü sadece yapılacak konut olarak düşünmemek gerektiğini, burada sosyal donatı alanları, yeşil alanlar ve teknolojik altyapının önemli olduğunu vurgulayan Usta, imzalanacak protokol çerçevesinde hayata geçecek proje kapsamında 500 konut yapılacağını ve proje maliyetinin 60 milyon dolar olduğunu anlattı.

Projede okul ve spor salonu da olacağını bildiren Usta, "Bu proje ilçeye, bölgeye değer sağlayacak bir proje. TOKİ'nin bu işi üstlenmesi ülkemiz ve bölgemiz açısından önemli. Bölgemizi farklı bir noktaya taşıyacak ve değerine değer katacak." dedi.

Usta, projenin fiziki olarak kasım sonuna kadar başlamasını beklediklerini ve 2 yıldan önce de bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, "5 yıl sonra ilçemizdeki kentsel dönüşümün yüzde 30'unu tamamlamayı amaçlıyoruz. 2023'te fark edilebilir bir dönüşüm sağlamayı, dönüşümün tamamını ise 15 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.


- "Proje katma değeriyle birlikte 150 milyon dolarlık bir proje"


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal da projede çok az ticari ünite bulunacağını ifade ederek, "Proje 60 milyon dolar ama katma değeriyle birlikte 150 milyon dolarlık bir proje." dedi.

Akbal, Türkiye'de inşaat sektörünün tüm olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ettiğini dile getirerek, "Bizim insanımız ülkenin geleceğine inanıyor. Devletin getirdiği ödeme kolaylıkları satışları artırıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Hasan Tahsin Usta ve Mahmut Akbal iş birliği protokolünü imzaladı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :