Gaziler Günü

Gaziler Günü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki törende İstiklal Marşı okunduğu sırada elindeki kılıcı orkestra şefi batonu gibi sallayan kişi gözaltına alındı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gaziler Günü töreninde İstiklal Marşı okunduğu sırada yanında getirdiği kılıcı kınından çekerek orkestra şefi batonu gibi sallayan kişi gözaltına alındı. 

Atatürk Anıtı önündeki törende, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkan Vekili Reşat Latif, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüven çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okundu. Bu sırada, Selçuk Danışmaz (38), yanında getirdiği kılıcı kınından çıkararak orkestra şefi batonu gibi sallamaya başladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kılıcı kınına sokan kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kılıcı ve yanında getirdiği çerçeve içindeki gazi fotoğraflarını polise teslim eden Danışmaz'ın, ifadesinde, "Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanına bunları teslim etmek istedim, kötü bir niyetim yoktu" dediği öğrenildi.

Konuşmaların yapıldığı tören, Atatürk Anıtı'nın arka bölümündeki Şehitler Anıtı'na karanfillerin bırakılmasının ardından sona erdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı