Gaziler Günü

Gaziler Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam:

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, gazilerin kahramanlık ve vatanperverliklerinin her türlü övgünün üzerinde olduğunu belirterek, "Onların hatıra ve ideallerini yaşatmak, en temel vazifemizdir" değerlendirmesinde bulundu.

İslam, "Gaziler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin, şehit ve gazilerin canları pahasına verdikleri mücadele sonrasında vatan toprağına dönüştüğünü ifade etti.

İnsanların şehit ve gazilerin mücadelesi sayesinde huzur ve güven içerisinde yaşadıklarını vurgulayan İslam, mesajında şunları kaydetti:

"Gazilerimizin kahramanlık ve vatanperverlikleri her türlü övgünün üzerindedir. Onların hatıra ve ideallerini yaşatmak en temel vazifemizdir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bu vazifenin bilinciyle gazilerimizin haklarının iyileştirilmesi, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için çaba sarf ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle birçok haktan yararlanma kapsamını daha da genişleterek, kahramanlarımıza olan ödenmesi imkansız olan borcumuzu ödemeye, vefamızı göstermeye çalışıyoruz. Elbette ki bizlere vatanımızı bayrağımızı emanet eden şehit ve gazilerimize milletçe ödenmesi imkansız şükran borçluyuz. Biz hükümet olarak göreve geldiğimiz günden bugüne şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize devletin bütün imkanlarını seferber ederek, vefa borcumuzun gereğini yerine getirmek için çalışıyoruz."

Millet olarak şehitlerin emanetlerine ve gazilere sahip çıkacaklarını yineleyen İslam, tüm gazilere şükran ve minnet duygularını sunduğunu bildirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı