Gaziler Günü

Gaziler Günü

KONYA (AA) - Konya'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendiAnıt Alanı'ndaki törende, Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih...

KONYA (AA) - Konya'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Anıt Alanı'ndaki törende, Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, Atatürk Anıtı'na çelen sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, yaptığı açıklamada, 19 Eylül'ün cenk meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milleti ve vatanı için göğsünü siper eden gazilerin şeref günü olduğunu söyledi.

Gaziler Günü'nün, vatanı ve Büyük Türk Milleti'ni bölmeye ve parçalamaya çalışan dış güçlerin maşası, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden, asker, polis ve tüm malul gazilerin şeref günü olduğunu belirten Işık, "Tüm gazilerimiz adına Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.

Garnizon Komutanlığından Bakım Yarbay Ersin Tevatiroğlu ise bugün Ulu Önder Mustafa Kemal'e gazi ünvanı verilişinin 93. yıl dönümü olduğunu dile getirdi. 

Her Türk'ün, şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmak için, vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı ve kutsal değerleri uğruna seve seve canını vermeye hazır olduğunu vurgulayan Tevatiroğlu, milli hasletimizde olan bu duyguların Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi olduğuna dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Gazisi Mustafa Bayındır tarafından "Sakarya" adlı şiir okudu. 

Kaynak:Haber Kaynağı