Gaziantep'ten Suriyelilere yardım

Gaziantep'ten Suriyelilere yardım

MÜSİAD ve İyilik-Der iş birliğinde Suriye'ye 11 tır gıda yardımı gönderildi

GAZİANTEP (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi ve İyilik-Der işbirliğiyle Suriye'ye 11 tır gıda yardımı gönderildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, dernek binası önünde düzenlenen törende, 29 Mart'ta kendisinin şahitliğinde MÜSİAD ve İyilik- Der başkanlarının hayır işine imza attıklarını belirtti.

Yerlikaya, Suriye'de kendi insanını, vatandaşını öldüren milletini bir devlet merhametiyle kucaklamayan ve onlara bir terörist duruşuyla davranan idarenin olduğunu söyledi.

"Biz yüzyıllar boyu binlerce yıllardan beri Gaziantep sınırımızdaki Şam Halep'le önce komşu sonra akraba kardeş duruşuyla yaşadık."

Sadece Allah rızası için buradan yardımların gönderileceğini ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Bu tırlar şimdi buradan dualarla besmeleyle sınıra gidecek. Orada dünya çapında hizmeti, başarısı tescil edilen gözbebeğimiz Kızılay aracılığıyla "biz sizi seviyoruz yanınızdayız" anlamına gelen bu ürünler Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılacak. Temennimiz ramazan ayı ve bayram gelmeden bu mübarek üç aylar içerisinde kardeşlerimizin ızdıraplarının durması, barışın Suriye'nin her karışına hakim olması, Suriye'nin kendi insanıyla bir, barışık, beraber hepsinin kendi güçleri oranında hakkaniyetle temsil edildiği bir parlamento bir hükümet ve devlet modelinin oluşmasıdır. Sulhtan başka hiçbir temennimiz yoktur. İnsan kanının bir damlasının bile yere düşmemesinden başka dileğimiz yoktur."

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk de iktisadi, ticari ve ekonomik projelerin yanında sosyal sorumluluk projeleri de yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de de 3 milyona yakın Suriyelinin yaşadığını anımsatan Çelenk, "Biz bu olaya ensar muhacir penceresinden bakıyoruz. Bizim bu duruşumuz aynı zamanda Dünya'ya da örnek teşkil ediyor. Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve iş adamlarımız Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamak için ellerinden geleni yapıyor. Bugüne kadar gözle görülür problemler çıkmadı. Biz bu işi kardeşçe dostça yürütüyoruz. Biz paylaşmayı seven bir milletiz. Bu bizim genlerimizde var." diye konuştu.

Sınırın öbür tarafında Suriyelilerin ölüm kalım mücadelesi verdiklerini belirten Çelenk, MÜSİAD olarak insani, İslami vicdani görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyen bir dinin mensubu olarak ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Çelenk, "Karınca kararınca yaralarına merhem olmaya çalıştık. Şu anda 11 tırımız yola çıktı bunun devamı da olacak. Açları doyurup çıplakları giydirdiğimiz müddetçe, yetimin başını okşadığımız müddetçe Rabbim bu ülkeye inayet edecektir. Millet ve devlet olarak bizim sırtımız asla yere gelmeyecektir." şeklinde konuştu.

Gaziantep İl Müftü yardımcısı Şaban Kondi'nin dua okumasının ardından yardım tırları Suriye'ye uğurlandı.

Gaziantep'ten Suriyelilere yardım

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :