Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık:- "Kardeşliğin şehrine yapılan saldırıyı lanetliyorum. Terörden ve kargaşadan medet umanlar bu eylemlerle bir yere varamayacaktır"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırıyı lanetledi.

Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polise Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Terörün, çirkin yüzünü huzur ve kardeşliğin şehri Gaziantep'te gösterdiğini belirten Bartık, saldırıyla Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin hedef alınmak istendiğini vurguladı.

Bartık, şunları kaydetti:

"Şehrimizin huzuruna yönelik gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Terörden ve kargaşadan medet umanlar bu eylemlerle bir yere varamayacaktır. Vatandaşlarımız da sağduyulu davranarak kaos ortamından faydalanmak isteyenlere fırsat verilmemelidir. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu unutmayalım."

Bartık, terörle mücadelede karanlık odakların üzerine kararlılıkla gidileceğine inandığını dile getirdi.

- “Son olmasını diliyorum"

GTO Meclis Başkanı Ali Yener de yaptığı açıklamada, saldırıyı lanetleyerek şehit polise Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Gaziantep’in her zaman birlik ve beraberlikle anıldığını ifade eden Yener, bu saldırıyı düzenleyenlerin hedeflerine ulaşamayacağını vurguladı.

Yener, "Terörü destekleyen ve teşvik edici eylemlerde bulunanları Allah’a havale ediyorum. Ülkemizin bütünlüğünü bozmak isteyenlere en güçlü cevabı birlik ve beraberliğimizle vereceğiz. Hain saldırıyı lanetliyor, son olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :