Gaziantep'teki terör saldırısı

Gaziantep'teki terör saldırısı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Reyhan: - "Türk milleti, Gaziantep'te ve Elazığ'da arka arkaya sergilenen iç savaş tezgahlarına düşmeyecek kadar büyük bir millettir"

GAZİANTEP (AA) - Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Türk milleti, Gaziantep'te ve Elazığ'da arka arkaya sergilenen iç savaş tezgahlarına düşmeyecek kadar büyük bir millettir." değerlendirmesinde bulundu.

Vatan Partisi İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Reyhan, beraberindeki partililerle terör saldırısının düzenlendiği Beybahçe Mahallesi'nde taziye ziyaretinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Reyhan, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terörün bu kez de binlerce yıldır insanların kardeşçe yaşadığı Gaziantep'i hedef aldığını belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Reyhan, saldırının Türkiye'ye yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Saldırı, Türkiyemizin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine kasteden bir saldırıdır. 15 Temmuz'da FETÖ'cü hain darbe girişimiyle hedeflerine ulaşamayan ABD emperyalizmi, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde bombalar patlatarak düşmanca planlarını uygulamaya çalışmaktadır. FETÖ, PKK ve IŞİD, her biri aynı merkezden, Amerika Birleşik Devletleri'nden yönlendirilen terör örgütleridir. Türkiye'nin komşu ülkeleriyle barış ve iş birliğine yönelmesi ve emperyalizmin denetiminden çıkma ihtimali, bu taşeron örgütleri harekete geçirmiştir. Amaçları, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü hedef alarak, kargaşa ve iç savaş yaratmaktır. Türkiye'yi ABD'nin bölge planlarına hizmet eder hale getirmektir. Türk milleti, Gaziantep'te ve Elazığ'da arka arkaya sergilenen iç savaş tezgahlarına düşmeyecek kadar büyük bir millettir.

Saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşları etnik kimliğine göre ayıran yaklaşımlar ve açıklamalar, terör saldırısını yapan güçlerin amaçlarına hizmet etmektedir. Terör kurbanlarını etnik kimliklerine ya da mezheplerine göre ayırmak, en az canlı bombaların yaptıkları kadar büyük bir vahşettir."

Ankara Güvenpark'ta, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda, Van'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da, Bitlis'te, Kızıltepe'de, Gaziantep'te ve dün Viranşehir'de düzenlenen bombalı terör saldırılarının aynı merkezden yönlendirildiğine işaret eden Reyhan, "Saldırganın PKK'lı ya da IŞİD'li olması, arkasında ABD olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. 15 Temmuz'dan bu yana yaşadığımız bombalamalar, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye ziyareti öncesi Türkiye'ye yaptığı uyarılardır. Onlara buradan meydan okuyoruz. Türkiye, ABD'ye ve onun maşalarına asla teslim olmayacak. Bu acıları tekrar yaşamamız için atılacak adımlar bellidir. Hükümetin hızla başta Suriye olmak üzere bölge ülkeleriyle ilişkileri düzeltmesi en acil adımdır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :