Gaziantep'teki terör saldırısı

Gaziantep'teki terör saldırısı

DEİK Başkanı Vardan:- "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu terör örgütlerinin karşısında çok daha güçlü, kararlı ve birbirine bağlı bir Türkiye'nin var olduğu unutulmamalı"- MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:- "Millet olarak yaşanan tüm olaylarda dimdik ayakt

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, bu terör örgütlerinin karşısında çok daha güçlü, kararlı ve birbirine bağlı bir Türkiye'nin var olduğu unutulmamalı." açıklamasını yaptı.

Vardan, yaptığı yazılı açıklamada, DEİK ailesi olarak, son günlerde ülkenin muhtelif yerlerinde yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildirdi.

Van, Elazığ ve Gaziantep'te meydana gelen menfur saldırılar sebebiyle yaşamını kaybeden vatandaşlara ve güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileyen Vardan, şunları ifade etti:

"15 Temmuz darbe girişimiyle emellerine ulaşamayan terör örgütleri, ahlaki ve insani hiçbir sınır tanımayan hain saldırılarla birlik ve beraberliğimizi hedef almaya, ülkemizin sabrını zorlamaya devam ediyor. Bizler Türk iş dünyası olarak, bu saldırıları gerçekleştiren terör örgütleri ve bağlantılarına karşı güçlü duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu terör örgütlerinin karşısında çok daha güçlü, kararlı ve birbirine bağlı bir Türkiye'nin var olduğu unutulmamalı."

Vardan, iş dünyası olarak ülkedeki istikrar ve kazanımların devam etmesini arzuladıklarını belirterek, "Ümit ediyoruz ki hangi terör örgütüne mensup olurlarsa olsunlar, bu hainler ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozamayacaklarını ve amaçlarına şiddetle, terörle ve masum vatandaşlarımızın hayatlarına kastederek ulaşamayacaklarını en kısa zamanda anlar." ifadesini kullandı.


- "Terörün dili, dini, ırkı ve mazereti yok"


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da Türkiye'nin, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini milletin iradesiyle bertaraf ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Sonrasında PKK'nın Elazığ, Bitlis ve Van'daki alçak saldırıları milletin iradesini, bütünlüğünü ve demokrasimizi hedef aldı. Teröristler şimdi de Gazi şehrimiz Antep'te bir mutluluk gününe, bir düğüne saldıracak kadar alçaldı. Terörün dili, dini, ırkı ve mazereti yok. MÜSİAD olarak terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Millet olarak yaşanan tüm olaylarda dimdik ayakta kaldığımızı hep gösterdik. Bilinmelidir ki yine ayaktayız ve teröre karşı etkin mücadelemiz devam edecek. Yaşanan hain saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :