Gaziantep'teki terör operasyonu

Gaziantep'teki terör operasyonu

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında bazı siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu 19 kişiden 9'u tutuklandı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu 19 şüpheliden 9'u tutuklandı, 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, 8 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulandı. İki şüpheli ise cumhuriyet savcılığında ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Gaziantep'te 16 Mart'ta kent merkezi ve bazı ilçelerde İHA destekli düzenlenen operasyonda, aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (MEYA-DER) eski il başkanının da bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :