Gaziantep'teki terör operasyonları

Gaziantep'teki terör operasyonları

Sivil toplum kuruluşları, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristin kendini patlatması sonucu 3 polisin şehit olması, 5'i polis, 9 kişinin yaralanmasını kınadı- GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan: "Ülkemizin istikrarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, bağımsız

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te bazı sivil toplum kuruluşları, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristin kendini patlatması sonucu 3 polisin şehit olması, 5'i polis, 9 kişinin yaralanmasını kınadı.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birlikleri (GAHİB) Başkanı Selahattin Kaplan, yazılı açıklamasında, terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyonda şehit olan polislere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Terörün ve terör örgütlerinin her zaman karşısında olduklarını vurgulayan Kaplan, güvenliği engellemeyi, masum insanları korkutmayı ve öldürmeyi amaçlayan terör eylemlerinin birlik ve beraberlikle bitirileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin istikrarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, bağımsızlığımızı ve demokrasimizi hedef alan bu hainleri lanetliyorum. Hayatını feda ederek şehadet mertebesine erişen kahraman polislerimizi de rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza da Cenab-ı Allah’tan şifa diliyorum. Bu saldırının son olmasını umut ediyorum. Gaziantep halkı teröre geçit vermeyecek, teslim olmayacaktır. Şehrimiz, ticareti ve sanayisiyle ülkemizin önemli üretim merkezlerinden biridir. Bugünkü hain saldırı başarılarımızı gölgeleyemeyecektir. Şimdi eskisinden daha çok kenetlenme vakti, şimdi kardeşlik destanı yazma vaktidir. Gaziantep halkı bir asır önce nasıl ki haine fırsat vermediyse bugün de aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. Gaziantep halkı gazi olur, şehit olur ama asla esir olmaz. Bu şehrin insanları esarete, düşmanlığa ve hainliğe geçit vermez."

Birlik Vakfı Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fatih Aslan da bölücü terör örgütlerine karşı her zaman dimdik durduklarını dile getirerek, Gaziantep’in her zaman barış kenti olarak anıldığına vurguladı.

Gaziantep'in tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele vermiş, bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını veren şehitleriyle kazandığını hatırlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Hiçbir kalleş saldırı hiçbir hain pusu, barış şehri olan Gazi şehrimizi beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha göstereceğiz. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliği bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :