Gaziantep'teki darbe girişimi davası

Gaziantep'teki darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 31'i tutuklu 42 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi- Aralarında dönemin tugay komutanı eski tuğgeneral Soysal'ın da bulunduğu 24 sanığın tutukluluğunun devamına

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada ara karar verildi.

8. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen hafta görülmeye başlanan duruşmaya "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edilen eski tuğgeneral Murat Soysal'ın da aralarında yer aldığı 31'i tutuklu 42 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

TBMM ve Başbakanlık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, ara kararı açıkladı.

Mahkeme heyeti, bazı sanıklar hakkında imza atma şeklinde uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılarak yurt dışına çıkış yasağı olarak devamına, sanıklar Görkem Şahin, Ali Şişik, Haşim Büyükdalda, Özer Özer ve Uğur Üstündağ'ın dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Tutuksuz sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirinin kaldırılmasını, tutuklu sanıklar yönünden ise tedbirin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, sanıkların tugaydaki giriş çıkışları ve kışla içindeki hareketlerinin yer aldığı görüntülerin bilirkişi tarafından izlenerek ayrıntılı rapor hazırlanmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Murat Soysal hakkındaki tutanağa imza atan kişiler ile Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, dönemin Adana Garnizon Komutanı olan Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanı Korgeneral Osman Erbaş, dönemin Özel Kuvvetler Komutanı olan 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da dahil 39 kişinin tanık olarak dinlenmesine, tutuklu sanık Metin Gültekin'e ait olduğu iddia edilen ve FETÖ elebaşına ait görüntülerin yer aldığı tablet üzerinde parmak izi çalışması yapılıp yapılmadığının sorulmasına ve sanıkların ayrıntılı HTS raporunun istenmesine karar verdi.

Ayrıca, tutuklu sanıklar Tarık Çaydere, Hüseyin Zengin, Umut Yılmaz, Yücel Şahbaz ve Erkan Savaş'ın yurt dışı çıkış yasağı konularak, Aydın İmamoğlu ve Soner Çelik'in de ev hapsi tedbiriyle tahliyesine, aralarında dönemin tugay komutanı Murat Soysal'ın da bulunduğu 24 sanığın ise tutukluluğunun devamına hükmedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :