Gaziantep'te "Vietnam Ülke Günü" düzenlendi

Gaziantep'te "Vietnam Ülke Günü" düzenlendi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğiyle "Vietnam Ülke Günü" düzenlendi.GTO'dan yapılan...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğiyle "Vietnam Ülke Günü" düzenlendi.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Vietnam Büyükelçisi Tran Quang Tuyen'in de katıldığı organizasyonda Vietnam ile mevcut ticari ilişkiler değerlendirilirken, potansiyel iş birliklerini geliştirecek adımlar ele alındı.

Toplantıda Gaziantep-Vietnam arasındaki ticari ilişkiler hakkında bilgi veren GTO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Yılmaz Duman, Vietnam'dan ağırlıklı olarak ürün ithal ettiklerini fakat 2019 yılında Gaziantep'ten bu ülkeye gerçekleştirilen ihracatın yüzde 234 artarak 14 milyon dolar seviyesine yükseldiğini belirtti.

2014-2018 yılları arasında ortalama 20 milyon dolar seviyesinde olan toplam ticaret hacminin 2019 eylül ayı itibarıyla 30 milyon dolara yükseldiğini ifade eden Yılmaz Duman, şunları kaydetti:

"2019 yılında yaşanan bu artış bizler için elbette sevindirici fakat yeterli değil. Önümüzdeki yıllarda bu rakamların çok daha üstüne çıkmalıyız, ilişkilerimizi daha iyi noktalara getirmeliyiz. Buradaki tüm katılımcılar çok iyi biliyordur ki Gaziantepli için uzak bir ülke yoktur. Vietnam için de bu durum geçerlidir. Yeter ki iş birliği yapabilecek ortak paydalarda buluşulsun ve imkanlar sağlansın. Bugün burada bulunmamızın yegane sebebi de bu. Mevcut ticaretimizi geliştirmek, imkanları değerlendirmek ve iş birliklerimizi artırmak arzusundayız. İnanıyorum ki Sayın Büyükelçi Tuyen de elinden geleni yapacak, Gaziantep ve Vietnam arasında yeni bir ticaret köprüsü kuracağız."

Gaziantep'i ilk kez ziyaret ettiğini ifade eden Vietnam Büyükelçisi Tran Quang Tuyen, ana görevlerinden birisinin ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek olduğunu, Gaziantep'in de bu açıdan kendileri için önemli bir şehir olduğunu aktardı.

Tuyen, Gaziantep ile ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını belirterek, "Şehrinizin çok büyük bir potansiyeli var. Fakat karşılıklı ticaret rakamlarına baktığımızda bunun tam anlamıyla yansımadığını görüyoruz. Biz bu potansiyeli kullanabilmek için elimizden gelen desteği, ticareti geliştirecek bilgileri vermeye hazırız. Türkiye-Vietnam ikili ilişkileri her geçen gün daha da iyiye gidiyor. İstiyoruz ki bu ilişki ticarete de yansısın." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :