Gaziantep'te sokak hayvanları için "beslenme nokları" oluşturuldu

Gaziantep'te sokak hayvanları için "beslenme nokları" oluşturuldu

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, merkez ve ilçelerde sokakta yaşayan köpekler için "beslenme noktaları" oluşturdu.Belediyeden yapılan açıklamaya...

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, merkez ve ilçelerde sokakta yaşayan köpekler için "beslenme noktaları" oluşturdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sokakta zor koşullarda yaşayan hayvanların durumunu göz önüne alan Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri, hayvanların bakımı, tedavi ve beslenmelerini yapmak için harekete geçti.

Bu kapsamda Nizip, Karkamış, İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçelerinde belli noktalarda sokak köpeklerinin su ve beslenme ihtiyacını karşılayacak "beslenme noktaları" yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğal  Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, zor koşullarda sokakta yaşayan hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini belirterek bu kapsamda beslenme noktalarının oluşturulduğunu ifade etti.

Sokak hayvanlarını sağlıklı şekilde korumak istediklerini vurgulayan Özsöyler, daha önce merkez ve ilçelerde yaşayan sokak köpekleri için Köpek Barınağı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurduklarını hatırlatarak "Merkez ve ilçelerdeki sokaklardan toplanan köpekleri bir süre barınağımızda misafir ediyoruz. Burada kuduz, karma ve dış parazit aşılarını yapıp, kısırlaştırıyoruz. Bütün tedavileri yapıldıktan sonra sağlıklı olanları merkez ve ilçelerdeki doğal hayatlarına tekrardan bırakıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı