Gaziantep’te FETÖ'ye Gazi Turgut Aslan Mahrem Kurye Operasyonu! 9 gözaltıdan 7'si tutuklandı

Gaziantep'te düzenlenen Gazi Turgut Aslan Mahrem Kurye Operasyonunda terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olma suçunu işledikleri belirlenen 9 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 7'si tutuklandı, 2 şahsa ise adli kontrol kararı verildi

Gaziantep'te düzenlenen operasyonda terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olma suçunu işledikleri belirlenerek gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı, 2 şahsa ise adli kontrol kararı verildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve terörizmin finansmanının önlenmesi suçlarına yönelik 18 Ekim 2022 tarihinde icra edilen "Gazi Turgut Aslan Mahrem Kurye Operasyonu"nda 9 şüpheli yakalandı.

Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ise 464 bin TL para, 1 adet 1 dolar, 2 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 187 adet fişek ile çok sayıda doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

Yakalanan ve yapılan yasal işlemlerin ardından 21 Ekim 2022 tarihinde adli mercilere sevk edilen 9 şüpheliden 7'si tutuklanırken, 2'si hakkında ise adli kontrol kararı verildiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.