Gaziantep'te FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin dava

Gaziantep'te FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin dava

Haklarında dava açılan 133'ü tutuklu 188 sanığın yargılanmasına devam edildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin görülen davada 133'ü tutuklu 188 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde pazartesi günü görülmeye başlanan duruşmanın dördüncü günü, tutuksuz sanıkların dinlenmesiyle devam etti.

Savunmalarını yapan sanıklar, atılı suçları kabul etmeyerek, silahlı terör örgütüne üye olmadıklarını, görevde oldukları süre içerisinde herhangi bir soruşturma geçirmediklerini, aksine takdir belgesiyle ödüllendirildiklerini öne sürdüler.

Salonda bulunan sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşmaya ara verildi.

Mahkemenin Savcısı Berekat Aksoy, aranın ardından, 133'ü tutuklu 188 sanığın yargılandığı davayla ilgili mütalaasını verdi.

Aksoy, devlet memurları kanun gereği, iddianamenin örneğinin İçişleri Bakanlığına gönderilmesine, sanık Gökhan Bilgiç'in savunmasında "çocuğumun başına birşey gelirse PKK'dan daha tehlikeli olurum" diyerek yargı görevini yapanı etkilemek suçunu işlediği için suç duyurusunda bulunulmasına, bazı sanıklar aleyhinde ifade veren etkin pişmanlık yasasından yararlanmayı talep eden sanıkların beyanının alınması için Şanlıurfa, Muş, Ağrı, Denizli, Düzce, Trabzon, Zonguldak, Yalova, Elbistan, Diyarbakır, Anamur, Afyon ve Gümüşhane ağır ceza mahkemelerine yazı yazılmasına, Adana'da FETÖ soruşturması kapsamında gizli tanık olarak beyanda bulunan "Pençe"nin ifadesinin alınmasına, sanık Zeki Yılmaz'ın telefonu aldığı tarihten önce "ByLock" çıktığı yönünde ifade vermesi üzerine kendisine ait hattın ne zaman aktif edildiğinin sorulmasına, başka dosyadan tutuklu bulunan sanık Abdullah Gümüşoğlu'nun bu dosya için de tutuklanmasına, tutuksuz sanıklar Mehmet Doğan, Emrullah Nacar ve Lütfü Göç'ün tutuklanmasına karar verilmesini talep etti.

Bu sırada araya giren mahkeme Başkanı Ercan Kumhak, polisleri uyararak tutuksuz 3 sanığın öne alınmasını ve tutuksuz sanıkların da salondan çıkmalarına izin verilmemesini istedi. Sanıklardan Doğan'ın salonda olduğu ancak Nacar ile Göç'ün ifadesini verdikten sonra salondan ayrıldığı görüldü. Başkan Ercan, polis ekiplerinden sanıkları bulmalarını istedi.

Mütalaasına devam eden savcı Aksoy, tutuklu sanıklar Mustafa İnce ile Fatih Küçük'ün adli kontrolle serbest bırakılmasına, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Duruşmaya öğle arası verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :