Gaziantep'te FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin dava

Gaziantep'te FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin dava

Haklarında dava açılan 133'ü tutuklu 188 sanığın yargılanmasına devam edildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin davada 133'ü tutuklu 188 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya üçüncü günde devam edildi.

Savunmalarını yapan sanıklar, atılı suçları kabul etmeyerek, silahlı terör örgütüne üye olmadıklarını, görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini, çocuklarını gönderdikleri okulun, örgütle bağlantısını bilmedikleri için gönderdiklerini iddia ettiler.

Sanıklar, örgütün bankasını da "faiz uygulamadıkları için" kullandıklarını iddia ederek, örgütün sohbet toplantılarına katılmadıklarını, herhangi bir terör eyleminde bulunmadıklarını ve görevde oldukları süre içerisinde herhangi bir soruşturma geçirmediklerini, aksine takdir belgesiyle ödüllendirildiklerini öne sürdüler.

Mahkeme heyetinin, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıklarına ilişkin suçlamayla ilgili sorusuna da bazı sanıklar, bu iddiayı reddederek bu programın delil sayılamayacağını savundular.

Bazı sanıklar ise ByLock kullanmadıklarını, cep telefonlarının internet paylaşımını açtıklarını, başkasının bu programı indirmiş olabileceğini öne sürdüler.

Tutuklu sanıkların dinlenmesinin ardından bazı tutuksuz sanıkların dinlendiği duruşmaya ara verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :