Gaziantep'te "Dinozor Parkı" kuruldu

Gaziantep'te "Dinozor Parkı" kuruldu

Hareketli ve sesli 19 dinozor maketinden oluşan park, düzenlemelerin ardından hizmete açılacak

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi tarafından 10 bin metrekarelik alanda "Dinozor Parkı" kuruldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Türkiye'nin en büyük parkı" unvanını elinde bulunduran Yeşilvadi'ye, hareketli ve sesli 19 dinozor maketinden oluşan tematik park yapıldı.

Masal Kahramanları Parkı, Macera Parkuru, Macera İp Parkuru gibi alanların inşa edildiği Yeşilvadi'de oluşturulan Dinozor Parkı'nda, en büyüğü 5,5 metre boyunda 16 metre uzunluğunda, en küçüğü ise 1,4 metre boyunda ve 3 metre uzunluğunda dinozor maketleri bulunuyor. Maketlerin 14'ü sabit dururken, 5'inin üzerine binilerek alan içerisinde dolaşılıyor.

Sabit duran dinozorlar, sensörler sayesinde yanına yaklaşılınca ses çıkararak baş ve kuyruklarını hareket ettirebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, parkı, nesli tükenen hayvanları gelecek neslin görebilmesi ve tanıyabilmesi amacıyla kurduklarını belirtti.

Yeşilvadi'nin Türkiye'nin en büyük parkı olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle çocukların dikkatini çekecek şekilde tasarlanan maketlerin kafaları, ağızları, kuyrukları, ayakları hareket ediyor. En büyük etçil dinozorlardan biri olan T-Rex ve en büyük otçul dinozorlardan Diplodocus'un maketlerinin de bulunduğu park, düzenlemelerin ardından ziyarete açılacak." 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı