Gaziantep'te DEAŞ'ın canlı bomba hücreleri sorumlusu öldürüldü

Gaziantep'te DEAŞ'ın canlı bomba hücreleri sorumlusu öldürüldü

Gaziantep'te, terör örgütü DEAŞ'ın il genelindeki canlı bomba hücrelerini yöneten Mehmet Kadir Cebael, etkisiz hale getirildi.

Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar kapsamında, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cebael etkisiz hale getirildi, bir canlı bomba ise sağ ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Gaziantep'teki Alevi Kültür Derneğine "canlı bomba" saldırısı yapılacağı istihbaratını alan ve terör örgütü DEAŞ'a yönelik il genelinde geniş kapsamlı çalışma başlatan polis ekiplerince düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cebael'in Şehitkamil ilçesinde bir evde saklandığı bilgisine ulaşıldı. 

Bunun üzerine bölgeye giden ekipler, Cebael'i operasyonla etkisiz hale getirdi. Cebael'in evde bulunan eşi ve 2 çocuğu ise İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Vali Yerlikaya: 19 şüpheli gözaltına alındı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, bir süredir Alevi Kültür Derneğine "canlı bomba" bomba saldırısı yapılacağına yönelik istihbarat aldıklarını, bunlarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) büyük bir sabırla çalıştığını bildirdi.

Bu çalışmanın sonucunda 19 kişinin gözaltına alındığını, bir deponun ele geçirildiğini ifade eden Yerlikaya, şöyle devam etti:

"19 şüpheli gözaltına alındı, bir depo içerisinde poşetlenmiş 15 kilogram TNT ve 9,5 kilogram anti tank mayını ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda bomba tesirini artırmaya yönelik vida, 2 adet boş canlı bomba yeleği, kablolar ve bazı malzemeler ele geçirildi. Bu malzemeler 19 şüpheli ve istihbarat bilgilerinin değerlenmesinden sonra emniyet müdürlüğümüz, istihbaratımız bugün saat 12.10'da Şahinbey ilçesinde canlı bomba olarak hareket etmeye hazır bir hücre evine operasyon düzenledi. Bu operasyon esnasında 1'i canlı biri de yakalanacağını anladığı için, bunların genel karakterinin bu olduğunu çok iyi biliyoruz. Üzerinde ve evinde bulunan bombaları patlatıyor. Biz binayı biliyoruz ama daireyi bilmiyoruz. O binada yukarıdan aşağı bütün daireleri tetkik ederek iniyorduk. Alt katta kendisinin yakalanacağını anlayınca bombayı patlatıyor. Bu esnada özel harekatçı ve bomba ekibimizden 3 polis kardeşimiz şehit oldu. 5 kardeşimiz ve 4 vatandaşımız da yaralandı. Ben öncelikle kahraman şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Dereceleri ala olsun. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hastanede tedavileri süren gazi kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. 4 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum."

Cebael'in etkisiz hale getirildiği operasyon

Vali Yerlikaya, saat 16.27'de terör örgütü DEAŞ'ın kentteki önemli isimlerinden Mehmet Kadir Cebael adlı kişinin yerinin tespit edildiğini belirterek, "Hücre evlerine lojistik destek sağlayan, bomba yapımcı, örgütün ihtiyaçlarını temin eden Mehmet Kadir Cebael etkisiz hale getirildi. Alevi Kültür Dernekleri gibi çeşitli yerlere nasıl eylem yapılacağını planlayan, tasarlayan ve örgütün beyni olan Cebael'dir. Yeri tespit edilen ve bu sırada yakalanacağını anlayan zanlı karşıdaki inşaattan etkisiz hale getirildi. O sırada evdeki bulundurmuş olduğu bombayı patlatıyor. Ama hamdolsun bu hücre evinde bu operasyondan sonra Mehmet Kadir Cebael etkisiz hale getiriliyor. İçeride 2 çocuğu ve eşi herhangi bir yaraları olmadan ele geçiriliyor. Bizim özel harekat ve bomba imha ekiplerimizde herhangi bir yaralanan olmadan bu iş tamamlanıyor." diye konuştu.

Yerlikaya, olay yerindeki incelemenin ise devam ettiğini sözlerine ekledi.