Gaziantep'te avukatın ofisinde ölü bulunması

Gaziantep'te avukatın ofisinde ölü bulunması

Hayatını kaybeden Akkaya, Gaziantep Adliye Sarayı önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te ofisinde ölü bulunan İsmail Akkaya, Adliye Sarayı önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, çevre illerden gelen baro başkanları ve avukatların katılımıyla Akkaya için adliye binası önünde tören düzenlendi. Cenaze aracıyla alana getirilen Akkaya'nın tabutunun üzerine Feyzioğlu, cübbe serdi.

Duanın ardından meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşınan Akkaya'nın naaşı, cemevindeki törenin ardından Gaziantep Asri Mezarlığında gözyaşları arasında toprağı verildi.

Feyzioğlu, törende yaptığı konuşmada, avukatlık mesleğinin 86 bin kişilik dev bir aile olduğunu belirterek, Türkiye'deki bu aile fertlerinin yüreğinin Gaziantep'te attığını söyledi.

Adliye çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların son bulmasını temenni eden Feyzioğlu, "Canımızdan can kopardılar. Aslında diyecek çok fazla bir şey yok. İsmail Akkaya, çok güzel bir insan olmasının yanı sıra genç avukatlar için iyi bir öğretmendi. İsmail ustamızın ailesi, bizim ailemiz" diye konuştu.

Akkaya'nın ailesine "acınız bizim acımız" diye seslenen Feyzioğlu, olayın faillerinin en kısa sürede yakalanacağına inandığını ifade ederek, gelişmelerin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Gaziantep Barosu'nun iş bırakma eylemiyle ilgili konuyu yönetim kuruluna taşıyacaklarını dile getiren Feyzioğlu, "Mutlaka tepkimizi en etkili şekilde ortaya koyacağız" dedi.

- Osmaniye Cumhuriyet Savcısı saldırıya uğradı

Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Özlem Yaman'ın da makamında saldırıya uğrayarak, darp edildiğini bildiren Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Bu şiddet son bulmalı. En tepeden en aşağıya kadar gerile gerile, birbirimizi düşman göre göre bu noktaya geldik. Şiddet ve nefret dilinin son bulması lazım. Burada öncelik yöneticilere düşüyor. Toplumu mutlaka sakinleştirmeliler. Kutuplaşmayı ve düşmanlaştırmayı bırakmak zorundalar."

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı da yaşananlara tepkilerini göstermek amacıyla 23 Aralık'ta bir günlük iş bırakacaklarını kaydetti.

- Olay

18 Aralık akşamı, avukat İsmail Akkaya'ya ulaşamayan yakınları, Çukur Mahallesi Kurtuluş Sokak'taki Ömer Yetkin İş Hanı'nda bulunan ofise gelmiş, zile basılmasına rağmen açılmayan kapıyı kırarak içeri giren Fırat Akkaya, babasının cesediyle karşılaşmıştı. 

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, Akkaya'nın vücudunda 2 kurşun izi tespit edilirken, binanın çatısında 1 tüfek bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı